Kurt Simons

Vi är glada att få möjlighet att visa konstverk av Kurt Simons hos Galleri 25. Hans konstverk är facinerande att uppleva i ett rum eftersom de för det mesta saknar ramar som traditionell bildkonst. Rummet blir ramen och gör konstverken större.

Kurt har under hela sin verksamma tid som konstnär förfinat och renodlad sitt uttryckssätt. 

Johan Åström skriver så här om Kurt:

När man skriver om konst finns ofta ett behov att hänvisa, etikettera och förpacka det sedda till en viss konstriktning. Det blir en igenkänning för de redan insatta och ger samtidigt legitimitet och ordning. Men många konstnärer känner sig inte hemma i facket de placeras. För att ta till oss Kurt Simons konst, behöver vi inte upprepa namn på konstriktningar. Det räcker med att han själv behärskar traditionen som han bär med sig.

Konstverken saknar ramar, bokstavligt och bildligt. De större verken kan därför kommunicera med rummet, de drar och spänner. Vi blir som betraktare delaktiga. De är utförda i 5 mm PC, polykarbonat, ett plastmaterial han arbetat med de senaste fyra åren. Ibland bemålade, ibland redan infärgade. Trots att de är knivskarpa i utförandet så är verken manuellt bearbetade och utskurna.