Vernissage 11 mars 2023

Réalités

Françoise Ribeyrolles-Marcus & Kurt Simons

 

Vernissagen hos Galleri 25 innehöll bland annat ett samtal med konstnärerna om deras konst och deras sätt att arbeta. Françoise fick tillfälle att visa hur en del av hennes skulpturer fick liv med hjälp av vatten. 

Hon berättade också om arbetet med siffror och vi fick en glimt av hur hon tänker kring vad siffror är och vad de skapar. Samtalet gav oss ledtrådar för att gå in i hennes skaparvärld.

Kurt berättade om hur han ser sig nästan som omodern trots att han är en modernist. Hans konstverk börjar med små idéskisser som sedan förstoras till skala 1:10 och för att sedan skalas upp till fullformat. Materialet polykarbonat ger honom ett visst motstånd vad gäller målning vilket fått honom att experimentera mycket för att få fram det perfekta slutresultatet. 

Hans kompositioner är extremt förenklade geometriska formationer som för det mesta har en oregelbunden yttre kant. Inte ramade traditionellt inom en kvadrat eller rektangel. Detta får till följd att det aktuella rummet som konstverket befinner sig i skapar inramningen.